Kevesebb kártevő lesz, ha most lemossuk a fákat

Kevesebb kártevő lesz, ha most lemossuk a fákat

Az őszi lemosó permetezést elvégzők jövőre sokkal kevesebb növényvédelmi problémával szembesülnek majd.

Sürgető az őszi lemosó permetezés. Aki ezt a munkát gondosan elvégzi, az biztos lehet abban, hogy a következő vegetációs időszakban jóval kevesebb költséget és fáradságot kell fordítania a vegyszeres növényvédelemre, mint annak a kertésztársának, aki ezt a munkát elhanyagolja!

A lemosó permetezéshez legalkalmasabb vegyszerek rendelkezésünkre állnak. Ilyen a régen, jól ismert bordói lé, amelynek a kénnel dúsított, flakonban árusított készítménye igen hatásos, de a permetlevet ki kell egészíteni rovarölő szerrel, mert ez az áttelelő rovarokat is elpusztítja. A lemosásra használatos gyári gombaölő szerek is akkor lesznek a leginkább hatékonyak, ha ezeket is dúsítják rovarirtó készítménnyel.

Rendkívül fontos, hogy a lemosó permetezést bőséges lével végezzék és a növény minden föld feletti részére jusson elegendő permetlé.

További olvasnivaló a permetezésről:

A metszé10 gyumolcsfa metszese dvd 01st megtanulni kívánók figyelmébe ajánlom a 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamomat.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd Bálint gazdát a Facebookon is!

BEZÁR